Motorkonvoien 2019

Publisert av Werner Holvik den 11.04.19.

Motorkonvoien 1. - 7. juni

(Konvoi Midt, Øst, Sør og Vest starter 3.-5. juni.):

*Ingen påmelding, åpent for alle hobbykjøretøy uansett alder!

*Møt opp og følg konvoien med ditt kjøretøy så langt eller kort du vil!

*Landsdekkende konvoier fra nord til sør etter fastlagte

ruter med innlagte arrangement.

*Felles målgang på Lillehammer 7. juni.

Motortreffet 7. - 9. Juni:

*Norges råeste samling av kjøretøymangfold!

*Målgang og samling med underholdning i Olympiaparken

fredag ettermiddag/kveld.

*Underholdning og aktiviteter i Olympiaparken hele lørdag

*Veterankjøretøy-løp lørdag (egen påmelding)

*LMK feirer 40 år, jubileumsmiddag lørdag (egen påmelding).

*Storslagen åpning av Nasjonalt Kjøretøyhistorisk Museum søndag 9. juni.

Nærmere informasjon om arrangement med påmelding,

kjøreruter og detaljert program kommer på:

LMK.no, AMCAR.no, Facebook: Motorkonvoien 2019.

"MOTORKONVOIEN 2019" - en første informasjon.

LMK planlegger sammen med flere  en storstilt markering i 2019.

Arrangementet vil erstatte Norgesløpet i 2019, og mye av bakgrunnen er også at LMK vil feire sitt eget 40-års jubileum. Samtidig skjer det i samme tidsrom en åpning av et nytt nasjonalt kjøretøymuseum på Hunderfossen, en viktig aksept av vårt område som både kultur og bevaringsverdig.

Det blir viktig å komme tidlig i gang med planleggingen da vi håper at flest mulig av klubbene slutter opp om arrangementet og deltar på denne minnerike markeringen i 2019. Mye av dette er tuftet på frivillighet basert på at klubbene deltar når «MOTORKONVOIEN 2019» passerer nettopp ditt distrikt.

Arrangementet vil forene store deler av vår bevegelse både gjennom samarbeid og felles sak for kjøretøykulturen i Norge. 2019 er et valgår og dermed en utmerket mulighet til å få våre politikere i tale rundt sentrale spørsmål for vår bevegelse. LMK-Stafetten gjorde dette i 2017, og dette skal vi klare igjen med enda flere klubber og engasjement fra det ganske land.


Bli med og kjør MOTORKONVOIEN 2019!

Kultur på hjul i anledning LMKs 40 års jubileum og åpning av nytt nasjonalt kjøretøymuseum på Hunderfossen.

For å markere LMKs 40-års jubileum samt åpningen av Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen 9. juni 2019,- arrangerer LMK og AMCAR: «MOTORKONVOIEN 2019» -. Budskap og fokus underveis vil være vern og retten til fortsatt bruk av motorhistoriske kjøretøy. En rekke lokale politikere vil langs ruten bli utfordret på disse problemstillingene.  

«MOTORKONVOIEN 2019» vil vise frem et utvalg at de motorhistoriske kjøretøyene som finnes i Norge, og som samtidig er en betydelig del av vår felles kulturarv.

Vi kjører flere Motorkonvoier fra ulike landsdeler og møtes i Olympiaparken i Lillehammer fredag 7. juni! Det vil bli ulike tidspunkt for oppstart rundt om i landet, og det er fullt mulig å bli med fra ditt eget hjemsted når «MOTORKONVOIEN 2019» passerer. Arrangementet vil ha flere ulike aktiviteter, og kun noen av disse krever en forhåndspåmelding. «MOTORKONVOIEN 2019» tar utgangspunkt i LMK-Stafetten 2017 med hensyn til form og innhold.

«MOTORKONVOIEN 2019» erstatter det tradisjonsrike Norgesløpet i 2019, og i samarbeid med AMCAR, Lillehammer Veteranvogn Klubb, Motorveteranene Hedmark og Toten Gammelbilklubb arrangeres et eget løp lørdag 8. juni 2019, som vil by på det beste av natur og severdigheter rundt Mjøsa.

Lørdag 8. juni vil det bli en egen festmiddag i anledning at LMK fyller 40 år. Arrangementet skjer sammen med AMCAR, som var blant stifterne av LMK i 1979.

I Olympiaparken på Lillehammer byr vi inn til Norges største bil- og mc-utstilling «MOTORTREFFET 2019» ett arrangement over 2 dager, med underholdning/liveband og servering av mat og drikke utover kvelden. I forbindelse med arrangementet vil det være anledning til å campere i Olympiaparken, eller å overnatte på et av de nærliggende hotellene. Det er også reservert hotellrom i nærheten, og egen bookingkode vil komme senere.

Arrangementet avsluttes søndag 9. juni 2019 på åpningen av Norsk Kjøretøyhistorisk Museum – en begivenhet som er blant de viktigste innen vår bevegelse på flere tiår. Dette er et stort skritt på veien til at rullende materiell kan få den anerkjennelse, som fartøy- og bygningsvern har hatt i lengre tid.

Se nettsidene til LMK og AMCAR for ytterligere informasjon, samt egen FB side. Her vil det løpende bli lagt ut informasjon iht. reiseruter, overnattingsmuligheter, bestilling av startnummer og påmelding til LMK’s jubileumsmiddag.


Kommentarer