Løpskjøring tilpasset veteranbiler – billig og gøy

Publisert av Werner Holvik den 17.04.19.

Reglementet gjør det mulig å delta i hyggelig bilsport med alle veteraner av årsmodeller før 1970, med den begrensning at bilmodellen skal være lansert før 1966. Det tilstrebes tidsriktig bilmatriell, original eller løpstilpasset. Tidsriktighet er nøkkelordet, med tilpasninger.  Ikke bare for trimmede løpsbiler, men også helt standard biler av alle typer kan delta. Førkrigs og etterkrigs, fra Europa, Asia eller Amerika, alle er velkomne, så lenge reglene følges. (se under!) Vi skal ha det gøy, om man kjører en Fiat, Ford, Alfa eller Chevrolet. Egen klasse for Nordisk Spesialracer

For mange har det vært et ønske om å kjøre litt mer sportslige billøp med veteranbilen, uten at det er nødvendig med store ombygninger og omfattende regelverk å forholde seg til. På denne bakgrunn har bilsportforbundet nå en avdeling som heter Veteranutvalget, som har laget et sett regler som gjør at bilsport nå er tilgjengelig på en langt enklere måte enn før, for eldre biler. Selvfølgelig er det noen begrensninger, som at gjennomsnittshastigheten ikke får overstige 70 km/t. Arrangøren må derved gjøre tiltak så denne hastigheten ikke overstiges, noe som ikke er særlig vanskelig, med sjikaner og baner med mye svinger. De mest aktuelle løpstypene er kanskje baneløp og bakkeløp.

Hovedgrunnen til at dette har kommet opp, er at det er forbudt å arrangere eller delta i løpskjøring som ikke er lisensiert av Bilsportforbundet. Med løpskjøring menes da løp der det tas tider og settes opp en resultatliste basert på dette.  Med andre ord så er det forbudt å lage og kjøre billøp uten lisens. Med lisensen følger forsikring mot ansvar, noe som ikke dekkes av vanlige forsikringer.

Altså: Et regelverk som tillater en type «bilsport light» finnes nå, klart for alle klubber som vil arrangere slike lavterskel-billøp etter disse regler. Da det er Norsk Veteranvogn Klubb som har vært pådriver til dette, gjennom sin Motorsportgruppe, er det naturlig at NVK også er den arrangørklubben som er på banen, så å si, med disse løp for 2019:

NVK Varna 1.juni:  Baneløp på KNA Varna gokartbane i Østfold. Den perfekte bane for slike løp. (asfalt) Banen ligger 16 km øst for Moss. Lengde 1.020 meter. Max. 36 deltakere. Påmeldingsfrist 1/5.

NVK Vassumløpet 31.august:  Bakkeløp i Vassumbakken fra Mosseveien til Frogn Kirke (grus) lengde 750 meter. Kjøres etter raskeste tid, eller etter handicap-regler, der alle har mulighet til å vinne. Max 25 deltakere.

Begge løpene er åpne for alle som er tilsluttet en LMK eller Amcar-klubb (disse er tilsluttet NBF), og har en bil som kommer innenfor aldersbegrensningen. Det er enkle krav til bil og fører.

Startkontigenten er beskjedne kr.700,- og engangslisens kr.300,- kan løses for de som ikke har dekkende helårslisens fra Bilsportforbundet.

Påmelding til disse løpene på www.veteranvogn.no/arrangementer.

Komplette regler på www.bilsport.no/veteranbilsport, eller www.bilsportboka.no

 

Velkommen!                                                                                   Knut Larsen

                                                                                                              Norsk Veteranvogn Klubb                                       


Kommentarer